Za gasifikaciju Titela 5,6 miliona evra

Bez autora
Sep 11 2011

Svečanim presecanjem vrpce juče je započela gasifikacija opštine Titel. Procena je da vrednost ulaganja u gasifikaciju te opštine iznosi 5,6 miliona evra za kompletnu gasifikaciju, koja podrazumeva deo visokog pritiska i ostale prateće troškove kao što su saglasnosti, projektovanje, katastar. Planira se da distributivne gasne mreže u naseljima i dovodni gasovodi srednjeg pritiska budu izgrađeni do kraja godine. Izgradnja gasovoda srednjeg pritiska glavne mernoregulacione stanice Vilovo - Lok - Titel - industrijska zona Titel, kao i gasovoda visokog pritiska Šajkaš - Vilovo - GMRS Vilovo planirano je da bude realizovana u prvoj polovini 2012. godine. Trenutno u titelskoj opštini samo naselje Šajkaš ima prirodni gas kojim se snabdeva gasovodom visokog pritiska od Magistralnog gasovoda MG-04-II do GMRS Šajkaš. Sa ove GMRS predviđa se i snabdevanje naselja Mošorin. Snabdevanje naselja Vilovo, Gardinovci, Lok i Titel u opštini Titel prirodnim gasom predviđeno je gasovodom visokog pritiska Šajkaš - Vilovo. Redukcija pritiska predviđena je na GMRS Vilovo. Predviđa se da će za ulaganje u izgradnju gasovoda visokog pritiska i GMRS biti potrebno 670 hiljada evra.

Za gasifikaciju Titela 5,6 miliona evraSvečanim presecanjem vrpce juče je započela gasifikacija opštine Titel.

Prema rečima Jovice Budimira, izvršnog direktora za investicije Javnog preduzeća Srbijagas, procena je da vrednost ulaganja u gasifikaciju te opštine iznosi 5,6 miliona evra za kompletnu gasifikaciju, koja podrazumeva deo visokog pritiska i ostale prateće troškove kao što su saglasnosti, projektovanje, katastar.

- Planira se da distributivne gasne mreže u naseljima i dovodni gasovodi srednjeg pritiska budu izgrađeni do kraja godine. Izgradnja gasovoda srednjeg pritiska glavne mernoregulacione stanice Vilovo - Lok - Titel - industrijska zona Titel, kao i gasovoda visokog pritiska Šajkaš - Vilovo - GMRS Vilovo planirano je da bude realizovana u prvoj polovini 2012. godine - istakao je Budimir.

On je dodao da trenutno u titelskoj opštini samo naselje Šajkaš ima prirodni gas kojim se snabdeva gasovodom visokog pritiska od Magistralnog gasovoda MG-04-II do GMRS Šajkaš. Sa ove GMRS predviđa se i snabdevanje naselja Mošorin. Snabdevanje naselja Vilovo, Gardinovci, Lok i Titel u opštini Titel prirodnim gasom predviđeno je gasovodom visokog pritiska Šajkaš - Vilovo. Redukcija pritiska predviđena je na GMRS Vilovo. Predviđa se da će za ulaganje u izgradnju gasovoda visokog pritiska i GMRS biti potrebno 670 hiljada evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik